FENNTARTHATÓ MINŐSÉG

A LAUFEN termékek a vizet, ezt a különösen értékes erőforrást takarékosan használják fel, ezzel is bizonyítva a Laufen elkötelezettségét a természeti erőforrások megőrzése iránt. Ezért a környezetbarát termelés elsőbbséget élvez, az erőforrások (energia, nyersanyag és víz) a teljes gyártási folyamat alatt a lehető leghatékonyabb módon kerülnek felhasználásra. A gyártás során szükségessé váló erőforrások optimalizálása már a termékfejlesztés koncepcionális szakaszában elkezdődik és áthatja a műszaki fejlesztés teljes folyamatát.

A LAUFEN Austria AG 2007-ben elnyerte az EMAS Környezetvédelmi Díját kiemelkedő környezetvédelmi eredményeiért. A Laufen svájci gyára 2006 óta viseli a svájci Energy Agency for Industry (EnAW) emblémáját, amellyel a szervezet elismerte, hogy a vállalat aktív szerepet vállal az önkéntes klímavédelemben. A LAUFEN aktívan kutatja a környezetbarát megoldásokat a fürdőszobatermékek terén. A LAUFEN szintén nagy hangsúlyt fektet termékei kiváló minőségére - mint arról számos nemzetközileg elismert oklevél és bizonyítvány is tanúskodik.

A Swiss Q-Plus embléma tanúsítja, hogy termékeink megfelelnek az európai és a szigorúbb svájci szabványnak. Ez egy fontos szempont a LAUFEN számára, mivel csak a tartós, kopásálló termékek érdemlik ki a környezetbarát megnevezést - elvégre a termékek hosszú élettartama előbbre való, mint rövid idő után bekövetkező újrahasznosítása. A LAUFEN segít ügyfeleinek, hogy harmóniában élhessenek környezetükkel és csökkenthessék az energiaköltségeket. Termékeink ezért a legmodernebb energia és víztakarékos technológiákat vonultatják fel, jó példa erre a legújabb generációs víztakarékos WC: a legtöbb LAUFEN WC öblíthető opcionális 4,5 vagy 3 literes öblítő rendszerrel is, szemben a 6 vagy 3 liter hagyományos WC-vel.

Különösen hatékony piszoárokat is árusítunk, amelyek az öblítéshez nem igényelnek 1 liternél több vizet. A közületek számára gyártott piszoárokat egy speciális, alacsony karbantartási igényű szifonnal látjuk el: 0 literes megoldás. Magától értetődik, hogy a fenntarthatóság érdekében ennek a katalógusnak a nyomtatott verzióját FSC tanúsítvánnyal rendelkező, csak fenntartható erdőgazdálkodásból származó papírra nyomtatjuk.

A LAUFEN 4,5/3 literes WC-i a funkcionális követelmények alapján megfelelnek az EN 997 Class 1 Type 5, az EN 997 Class 2 és az SAI/Wells 4 Stars nemzetközi szabványnak.

Az első két LAUFEN üzem már 1997-ban sikeresen megszerezte az ISO 14001 tanúsítványt és az EMAS regisztrációt. Mindkét gyár elnyerte a 2007-es Európai Környezetvédelmi Díjat a példaértékű környezetvédelmi menedzsmentért. Minden LAUFEN üzem ISO 9001 és ISO 14001 környezetvédelmi és minőségirányítási rendszer szerinti tanúsítással rendelkezik.
1998 óta a LAUFEN folyamatosan nyomon követi az erőforrások felhasználását valamennyi belső és külső folyamatban. A célzott intézkedések és a megfelelő beruházások segítik a gyártási erőforrások hatékony és fenntartható felhasználását. A főbb környezetvédelmi mutatók egyértelműen azt mutatják, hogy a LAUFEN üzemei eleget tesznek  az előírt környezetvédelmi normáknak, a legtöbb esetben meg is haladják azokat. 
A Q-Plus tanúsítvány rendelkező termékek megfelelnek mind az európai szabványnak, mind a szigorúbb svájci suissetec/VSA szabványnak. A LAUFEN minden szaniter terméke megfelel ezeknek a svájci minőségi előírásoknak, ezért ezek jóváhagyása már folyamatban van.