1892

1892. július 4-én a "Tonwarenfabrik Laufen" sikertörténete a téglák és a klinker gyártásával kezdődött. A társaságot három férfi alapította: Albert Borer, Johann Spillmann & Joseph Gerster-Roth.

1898

A fajanszedények iránti kereslet olyan mennyiséget eredményez, amely egy második gyár építését teszi szükségessé Laufen-ben. Az 1898-ban gyártott gyárat elsősorban tetőcserepek és téglák, valamint csatorna csövek gyártására használták.

1905

Egy étkezdét telepítenek a telepekre, ahol a munkavállalók számára 40 centtel kínálják a minőségi étkezést.

1924

Az Aktienziegelei Allschwil, a kéménygyártási Allschwil és a téglaipari Átrzer megvásárlása "pozitív hatást gyakorolt a Laufen völgyében lévő valamennyi téglagyárra".

Ennek eredményeként beiktatják a harmadik kemencét. Ugyanebben az évben a "Tonwarenfabrik Laufen" törzstőkéje 1 millió svájci frankra nőtt.

1925

A Guido Gerster - vezérigazgató és a Tonwarenfabrik Laufen felügyelőbizottságának tagja -hozta létre november 26-án az "Aktiengesellschaft für Keramische Industrie Laufen"-t. Bevezetésre kerül a finom tűzi kerámia, amely lehetővé teszi a vállalat számára, hogy mosdókagylókat és mosogatókat állítson elő.

1931-1933

Az innovatív porcelánszerű anyag a KILVIT márkanév alatt indul. A KILVIT sokkal erősebb, mint a finom tűzi kerámia, és a termékeke teljesen fehérek és tömörek.

1934

Egy gyárat építettek, hogy falcsempéket gyártsanak kerámiából. Így a "AG für Keramische Industrie" a svájci falburkoló lapok első gyártójává vált, és a háborús évek során a nemzeti építőipart szolgálta.

1938

A falicsempék gyártását a padlóburkoló lapok követik. Egy másik gyárat Laufen-ben építenek, hogy ezeket a padlócsempéket kerámiából állítsák elő. Nehéz gazdasági időben új munkahelyeket hoznak létre.

1949

A II. világháború után a svájci Szövetségi Vasutak, az SBB a nagy nemzeti vasúthálózat villamosítására fordítja figyelmét. A Laufen az elektro-technikai porcelánok - főként a szigetelők - gyártásával foglalkozik, és az SBB erős beszállítójává válik.

1952

Rövid időn belül egy új gyárat építenek ki Campo Largo-ban, a nagyobb Curitiba régióban, a "AG für Keramische Industrie Laufen" részéről, amely Brazíliában fal- és padlóburkoló lapokat is gyárt. A társaságot az INCEPA S.A. néven vették nyilvántartásba.

1967

A Laufen megszerzi a bécsi székhelyű OESPAG-t (Österreichische Sanitär-Keramik und Porzellanindustrie AG) a két osztrák termelőüzemével Gmundenben és Wilhelmsburgban.

1970

A "Keramik Holding AG Laufen" a 4 000 alkalmazott sikeres irányításához szükséges szervezeti struktúra alapján jött létre Svájcban, Ausztriában, Németországban, Spanyolországban és Brazíliában.

1971

A vállalat fokozatos fejlődése új központi épületeket igényel. A kinevezett építész Giuseppe Gerster, Joseph Gerster unokája, aki egykor megalapította a céget.

1973

"Augusztus 3-án szombat délután 3 óra előtt tűz ütött ki a Tonwarenfabrik Laufen AG földszinti gyárában. Az I. kemence olajégőjétől keletkezett a tűz. A tűzoltó készülékek gyors reagálása ellenére a tűz szétterjedt, és így nagy mértékben lerombolta az üzemet ". [Kivonat a médiából]

1982

A Keramik Laufen által évek során kifejlesztett kerámia présöntést először 1982 októberében mutatták be a nyilvánosság számára. Egy olyan folyamat, amely új alapokat határoz meg a szaniter ipar számára, lehetővé tette, hogy a Laufen először jelentős mértékben növelje kapacitását, hatékonyságát és választékát.

1986

140 000 részvény-kötvény kibocsátása 650 SFr-nál.

1990

Laufen egyre inkább a formatervezésre koncentrál. A Porsche Design az első nemzetközileg elismert név, amellyel együttműködött.

1997

1992 és 1997 között a társaság felvásárlások révén adósságba került, és az évek óta esedékes csoport szerkezetátalakítását eredményezte.

1999

A Laufen a ROCA csoport részévé válik, és így a fürdőszobai és szaniter ágazat egyik legnagyobb és legbefolyásosabb vállalkozásának tulajdona lesz.

2002

Laufen 2002-ben bemutatta a "Tam Tam" -ot, a világ első álló mosdóját. A mosdó az ILBAGNOALESSI One termék családhoz tartozik, amelyet Stefano Giovannoni tervezett.

2009

A Laufen Fórum megnyitja kapuit. Ebben az évben a Similor központját és gyártólétesítményeit áttelepítik Laufen-be. Ezzel teljes lett a svájci fürdőszoba termékek kínálata, Laufen-ben.

2013

A Laufen "SaphirKeramik" innovációjával egy úttörő jellegű világújdonságot mutat be, és új alapokat ad a fürdőszobai tervezésre vonatkozóan.

2017

Keramik Laufen megünnepli a 125. évfordulóját.

 

View